Vogelspin

Vogelspin

Goed voorbereid van start

Als je een vogelspin aan wil schaffen kijk dan goed of de vogelspin er gezond uit ziet. Punten waar je op moet letten zijn:
 

  • Is de vogelspin alert
  • Eet de vogelspin goed
  • Is de huid gaaf
  • Ziet het terrarium waar de vogelspin in zit er schoon en verzorgt uit

De inrichting van het terrarium

Het terrarium dat je gaat aanschaffen voor een vogelspin moet minimaal 40x40x30cm zijn. Let bij de aanschaf van het terrarium op of hier een ventilatie rooster in zit omdat je anders een grote kans hebt dat de bodembedekking gaat schimmelen. Het terrarium moet niet te hoog zijn want dan zou de spin naar beneden kunnen vallen en als het bodemoppervlak te groot is bestaat de kans dat de spin zijn prooi niet kan vinden.
Op de bodem van het terrarium wordt meestal een mengsel van turfmolm en terrariumzand gedaan. Deze laag moet minimaal 5 cm zijn zodat de spin hier in kan graven.
Zorg dat de bodembedekking licht vochtig blijft want het is belangrijk om de juiste luchtvochtigheid in de bak blijft. Als het te droog in de bak is kan de spin problemen krijgen met zijn vervelling. Als je meteen plantenspuit sproeit in de bak spuit dan niet op het web of op de spin zelf. De hele bak verschonen word 1 keer in de 3 tot 4 maanden gedaan. Op de achterkant van het terrarium word een kurkachterwand (eventueel anti krekel) geplaatst, dit ziet er natuurlijk uit en je kan er ook eventuele decoratie aan bevestigen. Een schuilplaats heeft de spin ook nodig, let hierbij op dat de spin zich niet kan beschadigen of dat hij tijdens het graven vast komt te zitten. Overdag mag de temperatuur in het terrarium 22 tot 27 graden zijn. ’s Nachts mag de temperatuur terugzakken naar 18 graden. Als het in de bak te koud word kan je een warmtemat boven in het terrarium plaatsen.

Voeding

Spinnen eten dierlijk voer denk hier bij aan bijvoorbeeld sprinkhanen, krekels, nestmuizen, kipfilet of runderhart.
Ze hebben voorkeur voor levende prooidieren, twee keer per week voeren is voldoende. Als de spin niet wil eten kan het zijn dat hij bijna gaat vervellen of dat hij overvoert is. Naast de voedseldieren moet er ook altijd een laag bakje met vers water staan.

Latijnse naam Brachypelma albopilosum
Land van herkomst Guatemala, Panama, Honduras, Costa Rica
Gemiddelde leeftijd Vrouwtje tot 30 jaar
Mannetje tot 7 jaar
Grootte Maximaal 8 cm
Natuurlijke leefomgeving bodemlaag van mengsel, turfmolm en zand
Nestgrootte 100 tot 1000 eieren
Voeding Krekels, nestmuizen, kipfilet en runderhart

Verzorging

Tijdens het verzorgen van de spin moet je opletten dat je de spin niet te veel stort, spinnen kunnen vrij snel last ven stress hebben. Het beste is daarom om de spin uit zijn verblijf te halen als je in het terrraarium zelf bezig ben. Als je de spin uit zijn verblijf wilt halen kan je hem het beste in een bakje laten lopen en niet uit het terrarium tillen. Spinnen zijn geen knuffeldieren.

Spinnen moeten alleen gehouden worden, als je een mannetje en een vrouwtje neemt heb je kans dat het vrouwtje het mannetje na de paring op eet.

Mocht je na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, kun je contact met ons opnemen.

als je vragen hebt

Telefoon

079 316 6666

Openingstijden

Maandag 12:00-18:00
Dinsdag 09:00-18:00
Woensdag 09:00-18:00
Donderdag 09:00-18:00
Vrijdag 09:00-18:00
Zaterdag 09:00-17:00
Zondag Gesloten

Voor openingstijden op feestdagen kijk op onze facebookpagina