Wateragaam

Wateragaam

Huisvesting

De Groene of Chinese Wateragaam komt voor in licht vochtige gebieden zoals de tropische regenwouden van Cambodja, Thailand, Indonesië en Zuid-China. Zowel de jonge als de volwassen wateragamen zijn boombewoners. Houdt hiermee dus rekening als je het verblijf goed wilt inrichten. Een jonge wateragaam heeft een terrarium nodig van tenminste 50x40x80cm met een warmtelamp van maximaal 50 Watt. Een volwassen exemplaar vraagt een behuizing van 120x50x120cm met een warmtelamp van 75 Watt. Wij hebben verschillende soorten warmte- en UV lampen in ons assortiment. Zoek je een bepaalde lamp, vraag het aan één van onze medewerkers. De temperatuur dient direct onder de warmtelamp max. 40 graden te zijn. De temperatuur mag nooit onder de 20 graden komen. Op de bodem word meestal eco-bark gebruikt, dit is een speciaal soort hout dat parasiet vrij is en niet gaat schimmelen. Zoals de naam wateragaam al zegt houd de wateragaam erg van water, het beste kan je dan ook een grote waterbak in het hok zetten of de wateragaam een paar keer per week in bad of onder de douche zetten. De luchtvochtigheid in het verblijf moet ongeveer 80-90% bedragen. Om deze op peil te houden kun je elke de dag licht sproeien met een sproeier, ook zijn er speciale sproeiapparaten verkrijgbaar dit gaat een stuk eenvoudiger en word het minder snel vergeten om te sproeien. Het is belangrijk om de temperatuur en luchtvochtigheid goed in de gaten te houden, het makkelijkste kun je hier een digitale meter voor gebruiken.

Voeding

Wateragamen eten voornamelijk dierlijk voedsel, zoals insecten. Wij hebben verschillende maten krekels en sprinkhanen te koop, je kunt dit ook af en toe afwisselen met bijvoorbeeld wasmotten of dubia’s. Bepoeder de voedseldieren altijd met kalk en/of vitamine poeder. Voeren doet je 3x per week. Echter bij het beginstadium van het vervellen, of tijdens het vervellen zelf kun je beter wat minder voeren.

Latijnse naam Physignathus Cocincinus
Herkomst Azië
Gemiddelde leeftijd 15 tot 20 jaar
Grootte Lengte 75cm, mannetje tot 90cm
Broedtijd vanaf ong. 65 tot max. 78 dagen
Nestgrootte 17 eieren per nest
(afhankelijk van de leeftijd)
Paringsrijp Na circa 2 jaar
Voeding Carnivoor (vleeseter)

Vitamines

Krekels bevatten over het algemeen wel over kalk en vitamines, maar niet genoeg voor een optimale gezondheid van een wateragaam. Daarom zijn er verschillende kalk en vitamine preparaten bij ons in de winkel verkrijgbaar.

Mocht je na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, kun je contact met ons opnemen.

als je vragen hebt

Telefoon

079 316 6666

Openingstijden

Maandag 12:00-18:00
Dinsdag 09:00-18:00
Woensdag 09:00-18:00
Donderdag 09:00-18:00
Vrijdag 09:00-18:00
Zaterdag 09:00-17:00
Zondag Gesloten

Voor openingstijden op feestdagen kijk op onze facebookpagina