Kat

Kat

Wat heb je allemaal nodig bij de aanschaf van een kat of kitten

Vervoerskoffer

Een vervoerskoffer is iets dat je eigenlijk altijd in huis moet hebben. Als je dat kat bij een fokker of asiel gaat ophalen is het erg makkelijk maar ook als je een keer naar de dierenarts moet is de vervoerskoffer onmisbaar.

Voeding

Voeding verschilt per leeftijd van de kat, ook het ligt er een beetje aan wat de kat bij de fokker heeft gegeten en of dat voer ook bij je kat past. Wil je overgaan op ander voer dan adviseren wij om het voer eerst te mengen. Wij verkopen verschillende merken droog- (brokjes) en nat voer. Ook mogen wij speciaal dieet voer voor katten verkopen omdat wij een dierenarts in de winkel hebben. Wij geven hier graag informatie over in de winkel. 

Voer en waterbak

Als je een bakje voor je kat gaat kopen let er dan op dat het bakje niet te klein is. regelmatig horen wij van katteneigenaren dat een kat niet uit een bepaald bakje wil eten dit kan komen doordat ze dan tijdens het etn met hun snorharen tegen de randen komen. Met een plasticbakje dat al wat ouder is hoor je ook wel eens dat er geuren in achterblijven en dat accepteren ook niet alle katten. Het nadeel va plastic is ook dat het licht is en snel wegschuift. Als je het voer en waterbkje te dicht bij elkaar hebt maken katten hier vaak een rommel van. Twee losse stenen bakjes is eigenlijk het meest geschikt voor een kat,hier hebben we een ruime keus in.

Slaapmandje

Katten vinden het vaak erg prettig als ze een mandje hebben waar ze ook in kunnen wegkruipen, denk hierbij aan bijvoorbeeld een iglo. In de wintermaanden vinden ze enn radiator hangmat ook vaak erg lekker. Het assortiment mandjes wisselt regelmatig zodat er altijd iets in ons assortiment aanwezig is wat bij je interieur past.

Krabpaal

Katten krabben van nature veel aan bomen, denk daar aan als je een krabpaal koopt. Als de kat volwassen is strekt hij zich tijdens het krabben graag uit. Wij verkopen losse krabplanken  maar hebben ook grote krabmeubels en tonnen. Zie je niet staan wat je zoekt vertel dan tegen ons waar je naar op zoek bent, wij kunnen namelijk ook veel krabmeubels bestellen.

Borstel/vlooienkammetje

Kammen is bij eigenlijk alle katten (behalve een naaktkat) noodzakelijk. Met kammen haal je dode haren en vuil uit de vacht. Tijdens het kammen kan je gelijk controleren of je kat last heeft van vlooien. Welke kam en/of borstel geschikt is, is afhankelijk van de vacht van je kat.

Kattenbak

We hebben een ruime keus aan kattenbakken in verschillende maten en kleuren en met en zonder kap op voorraad. Het voordeel van een bak met kap is dat je minder stank en rommel in huis hebt en ook niet op de drollen kijkt. 

Kattenbakvulling

Er zijn een hoop verschillende soorten kattenbakvulling. Wat wij veel verkopen is de klompvoormende vulling. Sommige mensen willen graaag een natuurlijk product. Hier hebben wij houtkorrel voor. Welke kattenbakvulling je het beste kan nemen ligt voor een groot deel aan de kat maar ook wat je zelf makkelijk vind. In de winkel willen we hier graag uitleg over geven.

Kattenbakzakken

Een kattenbakzak is makkelijk om in de kattenbak te hebben. Als je de kattenbak in zijn geheel wil verschonen kan je zo in een keer alle katttenbakvulling uit de bak halen zonder dat de vulling aan de bodem blijft plakken.

Kattenbakschepje

Een kattenbakschepje is onmisbaar om de uitwerpselen uit de kattenbak te halen,vooral als je klontvormende katttenbakvulling gebruikt. Je hoeft zo niet steeds de hele bak te verschonen maar schept alleen de vieze klontjes urine en ontlasting uit de bak. er zijn schepjes in verschillende grofheden, kleur en materialen verkrijgbaar.

Halsbandje/tuigje

Als de kat zelf naar buiten gaat is het verstandig om de kat een halsbandje om te doen, zo zien mensen dat je kat geen zwerfkat is en met adres eraan kunnen ze hem ok weer thuisbrengen indien nodig. (let wel op dat je een echt kattenhalsbandje koopt met veiligheidssluiting of elastiek)  Ga je met je kat wandelen of de buurt laten verkennen, doe dan altijd een tuigje om zodat de kat zich zelf niet kan ophangen.

Adrespenning/naamkokertje

Ook als je kat gechipt is, is het verstandig om iets aan het halsbandje te doen waar op staat waar de kat woont. Een chip kan alleen uitgelezen worden door een dierenarts of door de dierenambulance. Met een naamkokertje of adrespenning kan iedere vinder contact met de eigenaar opnemen.

Kattenluikje

Wil je je kat naar buiten laten dan is een kattenluikje ideaal. De kat kan zo zelf naar binnen en buiten ook als je zelf niet thuis bent. We hebben verschillende luiken van hele simpele tot met chip.

Speeltje

Katten zijn hele drukke dieren, met een speeltje kunnen ze hun energie kwijt en kunnen hun jachtinstinct gebruiken. We hebben een ruime keus aan speelgoed met en zonder catnip.

Ontwormingsmiddel

Kittens krijgen via de moedermelk al spoelwormen mee daarom is het belangrijk om kittens op een leeftijd van 3, 5, 8, 12, 16, 20 en 24 weken te ontwormen. Katten vanaf een half jaar moeten ieder drie maanden preventief ontwormt worden. Wij verkopen verschillende merken, vraag in onze winkel welk middel het meest voor je kat geschikt is.

Antivlooienmiddel

Veel kittens nemen al vlooien vanuit het nest mee. Om een vlooienplaag in huis te verkomen is het verstandig om de kittens gelijk met een vlooienmiddel te behandelen. Bij volwassen dieren adviseren wij iedere maand preventief te ontvlooien. In de winkel kunnen we advies geven over de verschillende vlooienmiddelen die wij verkopen.

Snoepjes

Wij verkopen verschillende soorten en merken kattensnoepjes. Snoepjes zijn te gebruiken voor het trainen en belonen van je kat en natuurlijk vinden ze het ook erg lekker.

als je vragen hebt

Telefoon

079 316 6666

Openingstijden

Maandag 12:00-18:00
Dinsdag 09:00-18:00
Woensdag 09:00-18:00
Donderdag 09:00-18:00
Vrijdag 09:00-18:00
Zaterdag 09:00-17:00
Zondag Gesloten

Voor openingstijden op feestdagen kijk op onze facebookpagina