Hond

Hond

Wat heb je allemaal nodig bij de aanschaf van een hond of puppy

Voeding
Voeding verschilt per leeftijd van de hond, het ligt er een beetje aan wat ze bij de fokker hebben gekregen en of dat voer ook bij de hond past. Wij geven hier graag informatie over in de winkel.
Voer- waterbak (op standaard)
In voer en waterbakken is veel variatie. Het hangt er vanaf hoe groot de hond is en hoe groot de hond word. Daarnaast hebben we ze ook te koop in allerlei verschillende kleuren en printen. Het hangt er dus ook vanaf wat je zelf leuk vind. Bij grotere honden word er vaak een voerbak op standaard genomen. Die is te verstellen en kan dus in principe zijn hele leven mee gaan. Het is beter voor een grote hond om niet te ver te hoeven bukken.
Bench/anti-slip dopjes

Een bench is een onmisbaar hulpmiddel bij het zindelijk maken van de pup. Een hond ziet een bench als zijn eigen veilige plek. Hier kan hij zich in terugtrekken als hij rust wil hebben. We raden het ook aan om er anti-slip dopjes onder te doen dat zorgt ervoor dat de bench goed op zijn plek blijft staan en dus ook geen krassen maakt op de grond.

Benchkleed

Een benchkleed is ook heel erg belangrijk om te gebruiken in de bench. Hier kan de hond lekker op liggen als hij zich terug wil trekken. Een benchkleed is vaak een dun kleed waar ze het niet te warm en niet te koud op krijgen. Er bestaan verschillende soorten maten en kleuren benchkleden van verschillende materialen. Dit ligt weer een beetje aan uw eigen smaak en wat de hond fijn vind liggen.

Puppypads

Puppypads zijn onmisbaar in het trainen van het zindelijk worden. Dit zijn namelijk pads die vaak in de bench worden gelegd zodat de hond daar zijn behoefte op kan doen. Hij leert dan gelijk dat hij niet in huis zijn behoefte mag doen alleen op de puppypad. Daarna word het makkelijker om de hond te leren dat hij zijn behoefte buiten moet doen en niet meer op de puppypad.

Ophang bak voor in de bench

Het is verstandig om een bak in de bench te hangen en daar water in te doen zodat de hond altijd water tot zijn beschikking heeft. Door het bakje op te hangen is er minder kans dat het bakje omgegooit word en al het water in de bench ligt. Er kan eventueel ook nog een bak in gehangen worden waar het voer in gegeven kan worden.

Halsband/tuigje en riem

Dit is natuurlijk nodig om de hond uit te laten. Wij raden altijd een tuigje aan omdat er dan geen druk op de nek van de hond komt maar op de hele borst. Dit zorgt er dus voor dat de hond minder snel klachten krijgt aan zijn nek en rug. Natuurlijk hebben wij ook halsbanden in de winkel. Aan riemen hebben wij ook een uitgebreid assortiment. Uitrollijnen zijn handig als u de hond wat meer ruimte wilt geven tijdens het lopen deze riemen zijn er namelijk in drie, vijf en acht meter. Aan vaste lijnen hebben we gewone lijnen die alleen maar op één maat kunnen en we hebben ook nog verstelbare lijnen die kunnen dus op meerdere maten worden vast gemaakt.

Adrespenning/naamkokertje

Ook als je hond gechipt is, is het verstandig om iets aan de halsband te doen waar op staat waar de hond woont. Een chip kan alleen uitgelezen worden door een dierenarts of door de dierenambulance. Met een naamkokertje of adrespenning kan iedere vinder contact met de eigenaar opnemen.

Poepzakjes

Poepzakjes zijn verplicht in Nederland. Zorg er dus voor dat je ze altijd bij je hebt anders kan er een dure boete worden gegeven. Poepzakjes zijn er in verschillende kleuren.

Slaapplaats, mand, kussen

Een slaapplaats is natuurlijk heel erg belangrijk voor een hond. Hier kan de hond tot rust komen en dit is echt zijn eigen plekje. We hebben heel veel verschillende soorten manden en kussens in heel veel verschillende maten. Welke maat je nodig hebt ligt natuurlijk aan de groote van de hond. Let wel op bij een pup dat hij er als hij volwassen is nog steeds in past, hij moet met zijn rug recht erin kunnen liggen.

Speeltje

Speeltjes zijn natuurlijk leuk om samen met de hond te kunnen spelen. Zo kan de hond zijn energie kwijt en het is ook leuk om samen wat te doen. Speeltjes worden vaak bij de hond gelaten als de hond al klaar is met spelen, zo word het gezien als kauwmateriaal en gaat het snel stuk. Wij raden het altijd aan om de speeltjes weg te halen als de hond klaar is met spelen.

Kauwmateriaal

Een hond heeft veel kauwbehoefte zorg daarom dat de hond wat heeft om op te kauwen anders gaan ze waarschijnlijk aan meubels of speeltjes kauwen. Er bestaan ook nylabones, dit zijn botten die heel lang goed blijven en hebben een lekkere smaak dus daar gaan ze dan aan kauwen.

Snacks, beloningssnoepje

Beloningssnoepjes zijn handig om mee te trainen. Trainen kan met een pup maar natuurlijk ook met volwassen honden. Een pup moet alles nog leren zelfs de makkelijke dingen zoals zitten en af en dat is heel erg makkelijk te leren met snoepjes. Tussendoor mogen natuurlijk ook snoepjes gegeven worden. We hebben een groot assortiment aan snacks en beloningssnoepjes in de winkel.

Borstel en/of kam

Het is verstandig om gelijk te beginnen met borstelen dan raken ze er gelijk aan gewend en is het makkelijker om vol te houden als ze wat ouder zijn. Een hond met lang haar is helemaal belangrijk om te borstelen zodat ze niet in de klit raken, dat is vervelend voor de hond en ook erg pijnlijk.

Tandenborstel en tandpasta

Tanden poetsen is ook erg belangrijk om goed bij te houden. Honden kunnen al snel last krijgen van tandsteen en tandplak. Tanden poetsen voorkomt de vorming van tandplak en tandsteen als je dat goed bij houd hebben ze hier dus hun hele leven geen last van. Als ze daar veel van hebben moet dit onder narcose verwijderd worden. Dat kost veel geld en een narcose heeft natuurlijk altijd risico’s.

Ontwormingsmiddel

Pups krijgen via de moedermelk al spoelwormen mee daarom is het belangrijk om pups op een leeftijd van 2, 4, 6, 8, 12, 16, 20 en 24 weken te ontwormen. Honden vanaf een half jaar moeten iedere drie maanden preventief ontwormt worden.
Wij verkopen verschillende merken, vraag in onze winkel welk middel het meest voor je hond geschikt is.

Antivlooienmiddel

Veel pups nemen al vlooien vanuit het nest mee. Om een vlooienplaag in huis te verkomen is het verstandig om de pups gelijk met een vlooienmiddel te behandelen. Bij volwassen dieren adviseren wij iedere maand preventief te ontvlooien.
In de winkel kunnen we advies geven over de verschillende vlooienmiddelen die wij verkopen.

als je vragen hebt

Telefoon

079 316 6666

Openingstijden

Maandag 12:00-18:00
Dinsdag 09:00-18:00
Woensdag 09:00-18:00
Donderdag 09:00-18:00
Vrijdag 09:00-18:00
Zaterdag 09:00-17:00
Zondag Gesloten

Voor openingstijden op feestdagen kijk op onze facebookpagina